En bra match mot Pixbo Wallenstam P04

Säsongens andra träningsmatch spelade vi mot våra P04 killar.

Det var roligt att de ville spela mot oss, då det är ett imponerande gäng. Nästan 50 grabbar och med ledare med rätt inställning hur man skall utveckla spelare, alla skall med!
De är väl skolade i grunderna, snabba, tekniska, trygga med boll och med ett bra passningsspel.
En riktig utmaning för oss och ett perfekt motstånd för att jobba med försvarsspel, hur vi skall krympa ytor och passningsvägar.

Matchen spelads i 4*20 minuter för att båda lagen skulle kunna köra med många spelare. Tyvärr har vi en del sjuka, men kunde ändå ställa upp med 18 spelare men det krävdes god kondition för att orka 80 minuter spel.

Detta blev en perfekt match för oss och för publiken.
Bra fart igenom hela matchen och två lag som verkligen ville lira. Högt tempo brukar ofta leda till slag men inte denna gång, utan det var många täta närkamper men nästan helt utan ojustheter. Nästan lite för snällt…………

Vi tryckte på direkt från start och fick till några halvchanser, därför kändes det lite snopet att de gjorde mål på sin första spelvändning och det hade inte ens gått en minut.
Hela första perioden spelade vi bra när vi hade boll och skapade en del chanser, men var ibland lite för inriktade på skönlir istället för effektivitet. Vårt försvarsspel var OK men inte glänsande, vi brukar ligga på bättre och slarvade lite i positionerna vilket gav de bollskickliga backarna möjlighet att hitta bra spelvändningar. Men våra backar gjorde ett bra jobb att ända störa vid bollmottagningen, vilket gjorde att det inte fick många solklara chanser.
Dock behöver de skickliga grabbarna inte ens en solklar chans för att det skall bli farligt. När det var lite mer än två minuter kvar av första perioden gjorde de mål i en situation som inte kändes så farlig.

I periodpausen gick vi igenom svagheterna som grabbarna hade avslöjat i vårt spel samt uppmanade till lite enklare anfallsspel.

Sagt och gjort, tjejerna drog igång på ett helt annat sätt och gjorde mål efter 51 sekunder. Nu följde en period av bra lir med mer intensitet av tjejerna, men efter mindre än halva perioden blev vi passiva och började slarva i försvarsjobbet. Något man inte får göra mot så skickliga motståndare. Killarna tog chansen och drog iväg till 1-5 innan andra perioden var över.

Vi ledare behövde inte säga mycket i pausen.
Tjejerna var inte nöjda med vad de hade gjort, utan tog ett allvarligt snack under den lite längre vilan. Vi ledare elda också på lite; att nu får ni visa lite mer horn och göra det resten av matchen.

Skillnaden var som natt och dag. Tjejerna drog igång med ett högre tempo, tightare spel och mer skott, under första minuten hann de med både ett ribb- och ett stolpskott. Ändå var det grabbarna som gjorde mål och det hade inte ens gått två minuter… Ridå ner?
NEJ! För nu var tjejerna igång. Målet togs emot med en axelryckning, för nu var det jakt. Det tog drygt 6 minuter innan första reduceringen kom, sedan rullade det på med trean och fyran också.
Killarnas speltempo var nu lite lägre, men de var lånt ifrån ofarliga. De skapade flertalet chanser, men nu hade Jossan bestämt sig för att inte släppa in något mer.
Dock kan man inte ta allt!
När tre minuter återstod avlossades matchen bästa skott som stenhårt satt precis under Jossans ribba och nu hade grabbarna utökat till 4-7.

Minuten senare fick tjejerna chansen att spela powerplay efter att Nellie snabbt lagt bollen på plats vid frislag och drog iväg ett skott mot en mur som stod alldeles för nära.
Tjejerna tog chansen, började rulla boll och det tog en minut innan boll lades in i öppen kassen av en frispelad Axina.
5-7 och paus.

Budskapet var enkelt: Kör vidare på samma sätt i sista….
Och de gjorde de. Efter dryga fem minuter var tjejerna ikapp och när 6:30 återstod tog de ledningen för första gången.
Inte ens en utvisning kunde stoppa dem nu. Hanna nickade snyggt ner ett uppspel och fick sedan sitta på botbänken och njuta av hur det numerära underläget dödades effektivt av inspirerade tjejer bland annat Fridas dribblingsshow drog ner applåder från de nu euforiska föräldrarna.
Med ett dragskott i krysset slog Alice i den slutliga spiken i kistan och det med 6 sekunder tillgodo.

Detta var en bra match av två lag som både ville spela konstruktivt och kul. Vi drog denna gång det längsta strået, men det kunde blivit precis tvärt om och vi låg riktigt risigt till efter halva matchen. ¨
Innan matchen var vi noga med att resultatet inte var det viktiga, utan hur vi spelade och hur vi skulle anpassa oss efter ett spel som vi inte är vana att möta. Visst är det kul att vinna, men det som var riktigt roligt var att tjejerna tog tillvara på chansen att utvecklas. De näsbrännor de fick vid slarv knäckte inte dem, utan utvecklade deras spel.

Vi ledare är stolta över er.

Killar och ledare i 04 laget.
Tack för att vi fick chansen att spela mot er. Ni är grymt duktiga och fortsätter ni jobba som ni gör och utvecklas vidare, kommer ni nå ert mål 2020. Tjejerna tycket det var väldigt kul att spela mot er och ni gav oss precis det vi behövde inför Fatpipe Invitational nästa helg.

Hoppas ni ockås gillade det och vill möta oss igen, för detta var riktigt roligt och vi lärde oss massor!